Puheenjohtajan puheenvuoro

18.10.2016

Kauden 2016 jo päätyttyä on hyvä hetki katsoa hieman taaksepäin ja arvioida miten kulunut kausi sujui ja toisaalta kurkistaa myös tulevaisuuteen luoden uusia päämääriä sekä sekä työkaluja päämäärien tavoittamiseksi. 

Tammikuussa 2016 sain kunnian lähteä johtamaan seuraa, kun minut hieman yllättäen vuosikokouksessa valittiin uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi.  Valinnasta lähtien olen katsonut seuran asioita hieman eri näkökulmasta kuin aikaisemmin kannattajana, mutta tiettyä kannattajan kriittisyyttä ja intohimoa minusta tuskin saa millään pois. Kannattajien seurana meillä on etuoikeus mitä monella muulla seuralla ei ole, meillä kannattajien ääni kuuluu ja näkyy päätöksissä. Me teemme seuran ja meillä jokaisella on etuoikeus olla mukana hienossa matkassa nostamassa Jokeri-futista kohti ylempiä sarjatasoja. 

Hieman aikaisemmin seuraan oli hankittu iso vahvistus, päävalmentaja ja kehitysjohtaja Unto "Untsi" Virkkala. Untsi oli jo tehnyt kehityssuunnitelman ja toi seuran johtamiseen ja valmentamiseen ison annoksen ammattimaisuutta. Muutos kauden alla oli iso ja toi mukanaan myös kipukynnyksiä ja resurssivajeita jotka meidän oli kauden mittaan ratkaistava ja voitettava. 

Kaikki kauden Kick Off tilaisuuteen osallistujat varmasti muistavat miten kauteen 2016 lähdettiin isoin tavoittein. Nyt on sopiva hetki katsoa miten tavoitteisiin päästiin. 

Jokerit FC edustus 

Edustuksen ja koko seuran tärkein tavoite oli nousu Neloseen. Kolmannen kauden aloittaminen Vitosessa ei ollut vaihtoehto. Kevätkausi oli vielä hieman hakemista ja lohkon kärkijoukkueiden voittamisessa ei onnistuttu. Kevätkauden viimeisen ottelun jälkeen osa kannattajista suuntasi oluen äärelle jälkipuimaan mennyttä kevätkautta ja pettymys oli selvästi havaittavissa. Kesätauon ajan treenit tekivät ilmeisesti tehtävänsä ja syyskauteen joukkue tuli vahvassa vireessä. Syksyn aikana emme hävinneet otteluakaan ja kova duuni palkittiin lohkovoitolla ja nousulla Neloseen. 

Junioritoiminta

Junioritoimintaa saatiin keväällä alkuun ja treeneissä on käynyt jonkin verran junioreita. Varsinaisen joukkueen kasaaminen ei kuitenkaan onnistunut. Tällä hetkellä tilanne kuitenkin näyttää hyvältä ja junioritoimintaan on saatu lisävoimia. Juniorien valmentajien koulutukseen on myös panostettu. Tällä hetkellä itselläni on vahva luottamus, että junioritoiminta menee seuraavan talven ja kauden aikana huimasti eteenpäin. 

Muut asiat

Jokerit FC/2 eli reservi aloitti toimintansa pelaten ensimmäisen kautensa Stadin Kutosta. Reservi toimi myös edustuksen "farmina" tukien edustuksen tavoitteita. Pelaajia nousi kauden aikana edustukseen ja tarvittaessa edustus sai hyvin lyhyelläkin varoitusajalla vahvistuksia reservistä.  

Ottelutapahtuman osalta otimme askeleita eteen- sekä taaksepäin.  Vitosen sarjatasolla ei ole itsestään selvää, että ottelutapahtumassa on käsiohjemat, makkaramyynti sekä mahdollisuus korttimaksuun.  Onnistuimme kehittämään ottelutapahtuman viihtyvyyttä paremmaksi, mutta kehitettävää seuraavalle kaudelle on vielä paljon. Toisaalta emme kyenneet tuottamaan otteluista jo aikaisemmin tutuksi tulleita videokoosteita tai haastatteluja.

JFC-Cup

JFC-Cup ei ollut kauden tavoitteissa, mutta  tapahtuma oli ainakin itselleni yksi kauden kohokohdista. Tapahtuma keräsi Jokeri-perheen hyvin kasaan ja kaikki näyttivät viihtyvän. Ensimmäinen JFC-Cup oli vielä harjoittelua ja saimme tapahtumasta mukavasti palautetta. Palaute oli positiivista, mutta saimme myös useita kehitysideoita. Voin luvata, että JFC-Cup ei ollut ainutkertainen tapahtuma, tapahtumasta tehdään vuosittainen perinne. Ilokseni seuraavan JFC-Cupille on jo ilmoittautunut vapaaehtoinen projektipäällikkö ja tapahtuma on hyvissä käsissä.

Meillä oli monia muita tavoitteita jotka liittyivät tulevaisuuden harjoitusolosuhteisiin  ja näiden suhteen ei kuluneella kaudella ehditty panostamaan käytännössä ollenkaan. Jouduimme kauden aikana tekemään priorisointia ja totesimme jo alkukauden aikana tämän olevan niin iso hanke, että meidän pitää ensin muurata monta peruskiveä kasaan ennen kuin lähdemme edistämään asiaa. 

Suurimman ilon kaudesta minulle jättivät kannattajat. Kauden aikana yleisömäärät kasvoivat, jos verrataan edellisiin kausiin. Vaikkakin ottelut olivat usein huonoina ajankohtina myöhäisinä arki-iltoina ja perjantai tai viikonloppu pelejä meille ei juurikaan suotu. 

Kausi 2016 on tuskin edes päättynyt, mutta seuraavan kauden valmistelut ovat jo käynnissä. Ilokseni joukkueen runko näyttäisi pysyvän kasassa ja tutut kasvot sekä muutama vahvistus nähdään seuraavalla kaudella kentällä.  Joukkue lähtee menestymään Neloseen ja tämä näkyy jo marraskuun treenien sisällössä sekä talven harjoitusotteluiden tasossa. 

Myös kentän ulkopuolelle olemme saamassa vahvistuksia jotta mm. valmennus ja hallitus pystyvät tehokkaammin keskittymään omaan duuniinsa ja vastuualueeseensa. 

Lopullisesti kausi 2016 kuopataan lauantaina 22.10 West Cornerissa jonne kokoonnumme juhlistamaan nousua Neloseen. Mikäli vielä harkitset osallistumista niin harkinta kannattaa viimeistään nyt lopettaa ja tehdä päätös osallistua. Bileet ovat myös mainio paikka muistaa ja tulla morjestamaan nappikset naulaan ripustavaa kapteeni Samuel "Samba" Törmälää. "Faijan" päätös lopettamisesta on iso menetys joukkueelle pelillisesti, muista kentän ulkopuolisista asioista puhumattakaan. Itse haluan kiittää Sambaa vuosien duunista Jokeri-futiksen hyväksi ja toivotan menestystä "eläkepäiville". Vähintäänkin kentän laidalla nähdään tulevilla kausilla joten mitään jäähyväisiä en "faijalle" toivota. 

Mikäli kiittäisin erikseen kaikkia seuran hyväksi kovasti duunia tekeviä ihmisiä olisi lista todella pitkä, joten tyydyn kiittämään yleisesti valmennusta, pelaajia, huoltoa, SoMe-tiimiä, hallituksen kollegoita, kannattajia sekä yhteistyökumppaneita.  Kiitos teille kaikille, kuten aikaisemmin sanoin meillä on etuoikeus olla mukana hienossa matkassa ylemmille sarjatasoille ja vaikuttaa tekemiseen. 

Ystävällisin terveisin.
Stefan Sirkiä 
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Football Club ry