Puheenjohtajan puheenvuoro

24.10.2017

Kauden 2017 päätyttyä on hyvä hetki katsoa taaksepäin ja koostaa ajatukset kaudesta 2017. 

Vuosi 2017 alkoi epävarmassa tilanteessa, koska vuoden vaihteessa päävalmentaja Unto ”Untsi” Virkkala mietti jatkoaan päävalmentajana. Untsi päätti ensin jatkaa tehtävässään, kunnes hieman yllättäen irtisanoutui tehtävistään tammikuun loppupuolella. Hallitus oli jo kartoittanut muitakin vaihtoehtoja, koska Untsin jatko oli jo aikaisemmin epävarmaa. Onneksemme keskusteluyhteydet oli pidetty auki ja saimme kiinnitettyä Mikko Mannosen nopeasti uudeksi päävalmentajaksi. 

Seuran täytettyä viisi vuotta pidimme synttäribileet ravintola West Cornerissa, joissa julkaisimme uuden päävalmentajan. Synttäribileet olivat henkilökohtaisesti yksi hienoimmista tapahtumistamme kauden aikana. Jokerit FC:n matkaa Seiskasta Neloseen saapui juhlimaan iso määrä kannattajia ja juhlatunnelma oli katossa. Vielä silloin en tiennyt, että kyseinen ilta tulisi olemaan viimeinen mitä juhlitaan vuosien aikana tutuksi tulleessa West Cornerissa.

 

Jokerit FC
Vaikka asiaa ei pahemmin julkisesti huudeltu, niin nousu Kolmoseen ei kauden alkuun lähtiessä ollut tavoitteena. Tietysti mikäli näin olisi käynyt, olisi nousu otettu iloisena yllätyksenä vastaan. Tavoitteena oli pelata hyvä kausi Nelosessa ja samanaikaisesti vakauttaa seuran taloutta sekä kehittää organisaatiota, jotta olemme tulevina vuosina valmiimpia ylemmille sarjatasoille. Tavoitteisiimme nähden onnistuimme mainiosti ja kentän ulkopuolella otettiin isoja askelia eteenpäin.

Lohkomme Nelosessa osoittautui kauden aikana melko tasaiseksi paria poikkeusta lukuun ottamatta.  Kärsimme monia maalin tappiota mitkä eivät ikävä kyllä kartuttaneet pistepottia. Lisäksi kauden aluksi menetimme maalivahtimme Dennysin Viikkareihin, muutamissa otteluissa meillä oli ongelmana saada maalivahti peliin. Kiitos reserville ja harrasteelle saimme apua niin, että kapteeni Toomas Heinolaisen ei tarvinnut kuin yhdessä ottelussa hoitaa maalivahdin tehtäviä.

Kesätauon jälkeen syyskaudella edustus kärsi erinäisistä syistä huutavaa rosteri pulaa ja tämä näkyi myös tuloksissa. Loppukaudesta saimme helpotusta kokoonpanoon ja peli alkoi näyttämään varsin hyvältä. Loppukaudesta tärkeimmäksi tavoitteeksi asetetiin sarjapaikan säilyttäminen ja tämä myös tehtiin. Kentällä nähtiin huikeita venymisiä ja henkilökohtaisesti helpotus oli valtava, kun Minkkinen teki 2-1 voitto-osuman FC POHU/Akatemiaa vastaan Myllypuron kentällä syyskuun puolessa välissä. Kauden ehkäpä tärkein ottelu näkyi myös kentän laidalla ja tunnelma oli kohdallaan.

 

Jokerit FC/2
Jokerit FC pelasi toisen kautensa Kutosessa ja taisteli pitkään jopa noususta. Henkilökohtaisesti haluan kiittää reservin joukkueenjohtajaa ja valmentaja Toni Palmroosia kovasta duunista ja avusta edustuksen suuntaan. Unohtamatta tietenkään kaikkia reservin pelaajia jotka paikkasivat edustuksen kokoonpanoa tarvittaessa. Toivotan Tonin tervetulleeksi edustuksen kakkosvalmentajaksi tulevalle kaudelle.


Jokerit FC Harraste
Uutuutena Mika ”Fynde” Seppänen kasasi Jokerit FC harrastejoukkueen. Oli hienoa nähdä niin monia vanhoja Jokereita katsomosta kantamassa ylpeästi Jokerit paitaa.


Junioritoiminta
Kauden tavoitteena oli järjestää kesäleiri yhdessä Töölön Vesan kanssa. Ikävä kyllä emme saaneet riittävästi osallistujia leirille ja jouduimme perumaan leirin. Henkilökohtaisesti leirin peruuntuminen oli suurimpia pettymyksiä, mutta tämän asian suhteen tuskin luovutetaan. Junioritoiminta tulee varmasti olemaan myös tulevien hallitusten yksi tärkeimmistä tavoitteista.

 

Muut asiat
JFC-Cup järjestettiin toista kertaa ja entistä isompana. Tapahtuma keräsi Jokeri-perheen hyvin kasaan ja kaikki näyttivät viihtyvän tapahtumassa. Ensimmäisestä JFC-Cup tapahtumasta opitut asiat ja kehitysideat saatiin toteutettua ja palautteen perusteella onnistuimme varsin hyvin. JFC-Cup pelataan myös vuonna 2018 ja uskon sen tapahtuman kasvavan entisestään.

Suurimman ilon kaudesta minulle jättivät kannattajat. Kannattajat kävivät innokkaasti matseissa, vaikka pelillisesti kaikki ei aina mennyt putkeen. Jonkin verran katsojamääriä verotti reservin ja harrasteen pelit, joita oli ikävästi välillä samanaikaisesti edustuksen pelien kanssa. 

Lopullisesti kausi 2017 kuopataan perjantaina 27.10 ravintola Idän Pisteessä syyskokouksen ja kauden päätösbileiden muodossa. Toivottavasti Syyskokoukseen saapuu iso määrä jäseniä muodostamaan uutta hallitusta.

Kirjoitan tätä haikein fiiliksin, sillä kulunut kausi oli minulle viimeinen hallituksen puheenjohtajana. Valitettavasti pula ajasta ei mahdollista jatkamistani hallituksessa ja minun on aika siirtyä syrjään tarjoten paikkani uusille tuulille. Toivottavasti seuraajallani riittää enemmän aikaa vaativaan luottamustehtävään. Päätös ei ollut helppo ja aivan viime hetkille asti olen miettinyt, jos kuitenkin saisin hieman venytettyä aikaa. Totuus on kuitenkin se, että työ, harrastus ja lasten harrastukset vievät oman aikansa ja itselleni seuraavaksi kaudeksi harrastuksessani asettamani tavoite on niin kova, että tarvitsen kaiken ajan saavuttaakseni tavoitteeni.

Toivon, että syyskokoukseen saadaan hyvä edustus paikalle ja äänestämään uusi hallitus ja puheenjohtaja. Toivotan uudelle hallitukselle ja puheenjohtajalle onnea ja menestystä tehtävässään. Itselleni tehtävä oli huikea matka ja etuoikeus, mikäli kiittäisin erikseen kaikkia mukana olleita huikeita tyyppejä, olisi lista todella pitkä. Tyydynkin siis kiittämään yleisesti valmennusta, kapteenistoa, pelaajia, SoMe-tiimiä, hallituksen kollegoita, kannattajia sekä yhteistyökumppaneita.  Kiitos teille kaikille, kuten aikaisemmin sanoin meillä on etuoikeus olla mukana hienossa matkassa ylemmille sarjatasoille ja vaikuttaa tekemiseen.

Jäähyväisiä en kuitenkaan suostu toivottamaan. Minut tapaa jatkossakin kentän laidalta, grillin takaa tai mahdollisesti jopa täyttämässä joukkueen juomapulloja tms. Olen luvannut jeesata monissa asioissa, aina kuin saan sovitettua tekemisen maantiepyöräilyn kilpakalenterin ja omien treenien väliin. 

Ystävällisin terveisin.
Stefan Sirkiä 
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Football Club ry