Puheenjohtajan puheenvuoro: Yhä eteenpäin!

12.04.2018

Jokerit Football Club ry:n järjestyksessään kolmas puheenjohtaja Markus Virtanen ynnäilee ajatuksiaan ja kertoo kuulumisia tuoreen sarjakauden alla.

Tervehdys kaikille seuran toiminnasta kiinnostuneille ja siinä mukana oleville! Vaikka takatalvi huhtikuun alkuun meitä ihastutti tai vihastutti, ei tämä tilapäinen takapakki kevään tulemisessa poista sitä tosiasiaa, että jalkapallokausi 2018 on Jokereiden osalta jo aloiteltu ja lienee viimeistään hyvä hetki luoda katsausta seuran tilaan uuden sarjakauden alla.


Viime syksyn kokouksessa oli Jokerit Football Club ry:n toisen puheenjohtajan vaihdoksen paikka, kun Mikko Westerholmin aloittaman seuran rakennustyön vastuuhenkilön roolia menestyksekkäästi jatkanut Stefan Sirkiä joutui astumaan omien harrastekiireidensä myötä yhdistyksen puheenjohtajan roolista syrjään. Kun Stefu asian ensimmäistä kertaa puheeksi yhdistyksen kokouksessa otti, tuntui puheenjohtajan paikka omalla kohdalla yllättävänkin luonnolliselta. En minä tähän rooliin ilosta kiljuen ja valtaa hamuten lähtenyt, mutta eipä tämä tähän mennessä mitään suuria pakokauhun tai ahdistuksen tunteitakaan ole herättänyt. Kaksi kautta sitten fiilis oli huomattavasti epävarmempi, kun minua ehdotettiin vuosikokouksessa Wessen jatkajaksi ja olin juuri vasta aikeissa liittyä hallitukseen. Onneksi sen allekirjoittaneen epätoivoisen änkytyksen lomasta Steffe nosti kätensä pystyyn ja ilmoitti olevansa halukas ottamaan puheenjohtajan roolin itselleen.


Nyt minulla on siis kaksi varsin pätevää edeltäjää, joiden hienosti aloittamaa ja jatkamaa seuran kehitystyötä en todellakaan halua pysäyttää tai tuhota. Luonnollisesti tämän kokoiseen kehitysprojektiin ja kehitystyön ylläpitoon tarvitaan paljon muitakin tekijöitä, mutta kyllähän näin nuoren ja pienen organisaation kehittämiseen tarvitaan motivoitunut puheenjohtaja asioita hoitamaan ainakin niin pitkään, että organisaatioon voidaan oikeasti palkata työntekijöitä sellaisilla liksoilla, että heiltä voi myös tuloksia edellyttää.


Itselleni ja hallitukselle olen siis tavoitteeksi tulevaa kautta silmällä pitäen asettanut, että yhdessä pyrimme kehittämään toimintaa kohti entistä uskottavampaa urheiluseuraa. Prioriteetteinä tällä hetkellä ovat seuran joukkuemäärän kasvattaminen, yhteisön kasvattaminen ja etenkin vuorovaikutuksen kehittäminen sekä talouden tulovirtojen kasvattaminen.


Kilpailullisella puolella luonnollisesti on toiveissa kolme kärkitaistossa mukana olevaa joukkuetta ja luonnollisesti mahdollisimman monta sarjanousua, mutta suoraan siihen ei hallituksen päätöksillä ja toiminnalla voida vaikuttaa. Me pystymme toki omalla tekemisellämme parantamaan joukkueiden olosuhteita ja luomaan parempia edellytyksiä menestykselle, mutta lopulta kaikki on kiinni siitä mitä kentällä tapahtuu. Olikin ilahduttavaa saada myös reservijoukkueeseen valmentaja Lasse Kiehelä, joka on jo nyt kuulopuheiden perusteella saanut reservin pelin näyttämään paremmalta kuin koskaan aikaisemmin. Toiveissa olisi nostaa reservi kuitenkin sellaiselle tasolle, että hyppäys edustusjoukkueeseen ei olisi niin merkittävä.


Tavoite joukkuemäärän kasvattamisesta täyttyi yllättävänkin kivuttomasti, kun kauden 2017 alla itämään laitettu ajatus naisten joukkueesta konkretisoitui vielä saman vuoden lopulla. Tästä iso kiitos joukkueen vastuuhenkilöille Johanna Liikalalle ja Niina Dahlille, joiden kanssa yhteistyö on ollut sujuvaa ja tuloksellista. Asiat ovat edenneet todella vauhdilla ja määrätietoisesti. Toivottavasti jossain vaiheessa saadaan kehitettyä samanlainen tilanne myös junioripuolelle. Pari kautta sitä on nyt koitettu käynnistää, mutta toistaiseksi tulokset ovat olleet melko olemattomat.


Yhteisöllisyys on minulle se suurin syy olla mukana tämän seuran toiminnassa ja toivoisin vuoropuhelun seuran ja kannattajien välillä muuttuvan entistä avoimemmaksi. Sen takia olikin ilahduttavaa olla mukana järjestämässä seuran ensimmäistä vierasmatkaa harjoitusotteluun Klaukkalaan. Ei se nyt ihan samanlainen supermatka ollut kuin stogereissu Turkuun tai kestoltaan antanut samanlaisia seurustelusaumoja kuin bussireissu Kuopioon tai Ouluun, mutta ylipäätään se vierasreissun fiilis oli jotain sellaista, jota on viime vuodet kovasti kaivannut. Kyseisestä reissusta on myös youtuben puolella koostevideo, joka kannattaa tsekata!

Kyseisen reissun aikana minulle ehdotettiin ideaa Jokeripäivästä, jossa eri Jokerijoukkueet pelaisivat peräkkäin ja näin ollen saataisiin vähän pitempi tapahtuma sekä kenties yleisöä myös muille Jokerijoukkueille kuin vain edarille. Idea tuntui loistavalta ja sen järjestäminen kevätkaudelle (19.5.) onnistui todella mutkattomasti yhdessä Helsingin piirin kanssa. Iso kiitos myös heille!


Jokeripäivän lisäksi saimme keväälle lisää järjestettävää myös toisen turnauksen muodossa, kun kautta varten valmistavassa Wesse Cupissa edustus ja reservi pääsee pelaamaan kaksi tunnin mittaista harjoitusottelua ja samalla taistelemaan historian ensimmäisen Wesse Cupin pokaalista. Tulkaa 14.4. siis sankoin joukoin paikalle kannustamaan!


Kerrottakoot vielä näin loppuun mitä ainakin pyrin vielä tämän kauden aikana vielä ainakin järjestelemään. Kovasti ainakin haluaisin aloittaa jonkinlaisen blogintapaisen kirjoittelun kotisivulle, joka toivottavasti ainakin hieman poistaisi sellaista “me ja ne” ajattelua kannattajien ja seuran välillä, mikä ainakin itsellä oli ennen kuin Jokerit FC:n hallitukseen liityin. Lisäksi pyrkimys olisi koittaa järjestää joitakin vapaamuotoisia istuskelutilaisuuksia, joista pyrkimyksenä olisi kerätä ideoita ja ajatuksia sekä antaa kannattajille mahdollisuus toiminnan suoraan vaikuttamiseen.


Tässäpä hieman ajatustenvirtaa yhteenvedettynä. Nähdään matseissa ja toivottavasti myös muissa yhteyksissä!