Ponnistus - Jokerit FC

0-1 (0-1)

18.04.2017 18:00 @ Kallio TN

Kauden 2017 Nelosen avauspelit potkaistiin käyntiin melko viileässä kevätsäässä, kun lämpömittari näytti vain yhtä plusastetta. Viileästä ilmasta ja varjoisasta katsomosta huolimatta, paikalle kerääntyi arviolta viitisenkymmentä Jokerien ja Ponnistuksen kannattajaa, jotka pääsivät todistamaan paikan päältä kun debyyttikauttaan Nelosessa pelaava Jokerit nollasi kotijoukkueen ja nappasi tärkeät kolme pistettä. Vieraat hallitsivat suurimman osan pelistä, eikä useamman maalin voittokaan olisi ollut vääryys. Toisaalta etenkin toisen puoliajan loppupuolella myös Ponnistuksella oli omat paikkansa tulla tasoihin.


Jokerit sai otteluun vahvan startin ja oli jo ensiminuuteilla lähellä maalintekoa ennen kuin Ponnistus heräsi mukaan otteluun. Pelin tasoittumisen jälkeen Jokerit alkoi ottaa pikkuhiljaa ottelua haltuunsa, mutta avausmaalia saatiin silti odottaa aivan ensimmäisen puoliajan loppupuolelle ennen kuin täksi kaudeksi Jokeripaitaan siirtynyt Taavi Leikola pääsi tälläämään pallon rangaistuspilkun kohdalta takakulmaan vahvan Jokeripyörityksen päätteeksi. Vapauttava 0-1 osuma jäi ensimmäisen puoliajan ainoaksi.


Jokerit jatkoi toisella puoliajalla siitä mihin se ensimmäisellä puoliajalla jäi, muttei onnistunut tappamaan peliä lisämaaleilla. Sen sijaan toisen puoliajan edetessä kotijoukkueelle alkoi aueta aikaisempaa enemmän väyliä ylöspäin, minkä myötä Ponnistus onnistuikin luomaan muutamia erittäin vaarallisia tekopaikkoja. Jokeripuolustus kuitenkin kesti ja Jaan Pinomaa viimeisenä lukkona pysäytti puolustuksen ohi pyrkivät Ponnistuksen hyökkääjät.


Hieman ehkä haki molempien joukkueiden peli uomiaan näin keväisessä muutaman asteen lämpötilassa pelatussa Nelosen kauden 2017 avausottelussa, mutta Jokerien kannalta tärkeintä on, että kolme pistettä tarttui mukaan, minkä myötä kauden jatko on luonnollisesti helpompaa.


Kauden toisessa pelissä Jokerit kohtaa niin ikään avausottelunsa voittaneen Atlantis FC/Akatemian, joka kaatoi SUMU/sobin 4-1. Ottelu pelataan 29.4. kello 13:45 alkaen. Pelipaikkana tuttuakin tutumpi Myllypuron tekonurmi.

 

Liity jäseneksi

Tue seuraasi ja liity jäseneksi!