Jokerit FC:n ensimmäisen peli keräsi lähes 200 silmäparia ikimuistoisessa tapahtumassa.

Jokerit FC - Kannattajien seura

Jokerit Football Club on seura, jossa kannattajien on mahdollista päästä osaksi seuran päätöksentekoa ja seuratoimintaa. Tästä juontuu seuran slogan ”kannattajien seura”.

Seura on perustettu tammikuussa 2012. Sen tarkoituksena ja tavoitteena on nousta tulevaisuudessa Suomen jalkapallon pääsarjaan ja tarjota seuran kannattajille unohtumattomia elämyksiä sekä lähteä kehittämään suomalaista jalkapalloa aina junioreista lähtien.

HISTORIA

 

Jokereiden historia jalkapallokentillä on lyhyt, mutta värikäs. Historia ulottuu vuoteen 1999, kun Hjallis Harkimo osti Veikkausliigaan nousseen PK-35 jalkapallotoiminnan ja nimesi seuran FC Jokereiksi. FC Jokereiden kovimmiksi saavutuksiksi jäivät Suomen Cupin voitto vuodelta 1999 sekä liigahopea vuodelta 2000. Seuran viimeiseksi kaudeksi jäi 2003, jonka jälkeen Hjallis Harkimo myi Jokereiden jalkapallotoiminnan pahimmalle kilpailijalle Helsingin Jalkapalloklubille. Tämän myötä Jokereiden taru oli ohi jalkapallokentillä.. Aina vuoteen 2012 saakka. Jo vuonna 2004 oli yritystä, kun FC Jokereiden alkuvuoden lopettamispäätöksen jälkeen, FCJ:n kannattajaryhmä 116% Boys perusti Jokrut- nimisen joukkueen, jonka tarkoituksena oli herättää rakas joukkue takaisin henkiin. Jokrut pelasivat yhden kauden harrastesarjaa, mutta tämä yritys herättää Jokerifutis takaisin henkiin jäi ontoksi, eikä pelaajiakaan riittänyt enää syksyn peleihin.

Tuosta surullisesta vuodesta 2004 lähtien kannattajilla on ollut vahva halu tuoda Jokerifutis takaisin. Lopulta 2011 syksyllä pidettiin tulevan Jokerit FC:n ensimmäiset treenit Myllypuron hiekalla, joihin osallistui yli 30 innokasta potkijaa. Tässä vaiheessa taitotaso ei silmiä hivellyt, mutta innokkuutta riitti senkin edestä! Perustajajäsen ja vetovastuun seurasta ottanut Mikko Westerholm alkoi kartoittamaan joukkuetta, jotta se saataisiin kasaan seuraavaksi kesäksi 7.divariin. JFC Helsinki ry perustettiin vuoden 2012 tammikuussa ja saman niminen joukkue osallistui 7.divariin samana vuonna. JFC sijoittui ensimmäisenä kautena 7.divarin puoliväliin eikä joukkue ollut lähellekään tarpeeksi hyvä taistellakseen noususta. Jokerit kuitenkin saatiin herätettyä eloon ja tuosta lähdettiin kehittämään joukkuetta paremmaksi. JFC:n ensimmäinen virallinen peli keräsi lähes 200 silmäparia Myllypuron hiekkakentän laidalle ja kentällä olleille pelaajille tuo tapahtuma oli ainakin ikimuistoinen.

JFC:llä riitti epäilijöitä ja moni ajattelikin, ettei seura tulisi elämään yhtä kautta pidempään. Seurassa oli kuitenkin päätetty, että seuraa lähdetään kehittämään pitkäjänteisesti eikä sillä ole väliä, vaikka ensimmäisellä kaudella ei nousua tulekaan. Seuraavaksi kaudeksi joukkuetta saatiin kehitettyä tarpeeksi sarjanousua ajatellen ja JFC Helsinki sijoittuikin 7.divari lohkossaan neljänneksi, joka riitti sarjanousuun. 2013 vuosi oli muutenkin erinomainen kuin vain sarjanousun kannalta. Se sisälsi seuran historian hienoimpia hetkiä, kun seura voitti FC Speden Suomen Cupin 2.kierroksella ja pääsi näin ollen 3.kierrokselle, jossa arvottiin vastaan 2.divaria pelannut FC Gnistan. Ottelu houkutteli Oulunkylän Fair Pay Areenalle yli 200 maksanutta katsojaa ja tunnelma oli Suomen mittapuulla aivan huikaiseva. Jokerikannattajat jaksoivat laulaa koko 90 minuuttia siitä huolimatta, että JFC hävisi tuon ottelun 6-0 viisi sarjaporrasta ylempänä pelaavaa joukkuetta vastaan. Kannattajat kiittivät vielä joukkuetta ikimuistoisesti pelin jälkeen, kun JFC oli taistellut 70 minuuttia 0-0 huomattavasti parempaa joukkuetta vastaan.

 Talven 2014 aikana joukkue kasvoi, joukkueeseen liittyi parempia pelaajia ja kylvettiin siemen seuraavan kauden nousulle. Tässä vaiheessa JFC:n pelit alkoivat jo muistuttamaan peliä nimeltä jalkapallo. Kaudella 2014 joukkue päästi vain neljä maalia ja sijoittui 6.divarin lohkossaan toiseksi, mikä oikeutti nousujuhliin. Lisäksi kesäkuussa 2014 JFC Helsinki ry nimi saatiin vaihdettua virallisemmaksi Jokerit Football Club ry:ksi. Kaudella 2015 JFC pelasi ensimmäisen kerran oikealla Jokerit FC – nimellä Helsingin piirin 5.divaria. Kaudella 2016 JFC sijoittui 5.divarin lohkossaan ensimmäiseksi ja kauden päätteeksi juhlittiin nousua 4.divariin. JFC tulee tavoittelemaan tälläkin kaudella tiiviisti sarjanousua. Joukkue on jälleen kehittynyt, seura on kehittynyt ja joku päivä tulemme haastamaan suuret nimet Suomen jalkapallossa.

.

Jokerit Football Club ry:n (30.1.2012) perustajajäsenet

Mikko Westerholm

Tommi Päivinen

Sami Rita

Esa Mäntynen