Jokerit FC/2 kuulumiset

21.04.2016

Reservin kuulumiset.

Ajatus Jokerit FC:n kakkosjoukkueen perustamisesta sai alkunsa jo toissa talvena ennen seuran ensimmäistä kautta Vitosessa. Silloin talven aikana treeneihin ei kuitenkaan saatu riittävästi pelaajia, jotta toista joukkuetta olisi ollut järkevä perustaa. Tehtiin päätös, että suunnitelma siirtyy vuodella eteenpäin.

Vuoden 2015 lopussa Jokerit FC/2-joukkue ilmoitettiin Stadin Kutoseen ja alkoi joukkueen kasaaminen. Edustusjoukkueen kakkosvalmentaja Jussi Marttila lähti vetämään edarin ohella tätä projektia. Ensimmäiset kuukaudet Unto Virkkalan alaisuudessa treenattiin yhtenä joukkueena. Jo tässä vaiheessa osa pelaajista, allekirjoittanut mukaan lukien, oli ilmaissut kiinnostuksen siirtyä ”suosiolla” reserviin. Viikkojen kuluessa reservin rinki alkoikin hahmottua seurassa jo edellisillä kausilla pelanneista pelaajista.

Marraskuussa tehtiin selkeä jako kahteen joukkueeseen. Alku oli erittäin haastava, koska pelaajia joukkueessa oli noin avauskokoonpanon verran. Pahimmillaan treenejä jouduttiin vetämään 3vs3-pienpeleinä. Pikkuhiljaa onnistuttiin kuitenkin haalimaan uusia pelaajia ja näin rinki kasvoi. Maaliskuussa vielä laitettu pelaajarekryilmoitus osoittautua menestykseksi ja joukkueen treenivahvuus kasvoikin hetkessä jopa selvästi yli 20 henkeen.

Ensimmäinen treenipeli pelattiin lauantaina 16.4. Kutosen kärkikastiin lukeutuvaa WäSyä vastaan. Tiukan väännön jälkeen ottelussa päädyttiin 1-1 (0-0) lukemiin. Pelissä oli paljon positiivisia elementtejä, mutta kehityskohteita toki vielä tässä vaiheessa myös runsaasti. Tämä matsi jää luultavasti uuden joukkueen viimeiseksi treenipeliksi, sillä kausi potkaistaan käyntiin keskiviikkona 27.4. Ottelu FC Kobanea vastaan pelataan Myllypurossa klo 20.40.

Vaikka joukkue on uusi ja koottu melkeinpä tyhjästä, on joukkueessa silti useita kannattajille tuttuja nimiä menneiltä kausilta. Näitä menneillä kausilla JFC:tä edustaneita pelaajia ovat Tommi Päivinen, Tomi Jaskara, Toni Palmroos, Mikko Westerholm, Sami Rita, Rami ”Rambo” Tinttunen, Jesse Lintunen, Zaki Azedani, Sami Syrjälä sekä myös edarissa pelaava ja treenaava Toomas Heinolainen. Tämän lisäksi joukkueeseen on haalittu parin kovatasoisen maalivahdin lisäksi reilu 15 uutta pelaajaa. Lisäksi edarista on viikosta ja tilanteesta riippuen odotettavissa vahvistuksia pelaajista, jotka ovat jääneet vähemmälle peliajalle. Kaikkinensa joukkue on tällä hetkellä vaikeasta alusta huolimatta varsin kilpailukykyinen ja valmis taistelemaan lohkon kärkisijoista, kuten tasainen ottelu WäSyä vastaan osoitti. Uudella joukkueella kysymysmerkkinä toki on aina yhteispelin ja pelikuvioiden löytyminen, mutta palasten loksahtaessa kohdalleen on jopa nousutaistelu mahdollinen heti ensimmäisellä kaudella.

Reservin otteluohjelmasta muodostui huomattavasti ”kannattaja-ystävällisempi” kuin edarin vastaavasta. Reservin kevätkauden seitsemästä ottelusta kolme pelataan perjantaina ja yksi sunnuntaina, joten tervetuloa viettämään myös viikonloppuja Jokerifutiksen parissa!

Kevätkauden otteluohjelma:

  • Ke 27.4. klo 20.40 Myllypuro: FC Kobane – Jokerit FC/2
  • Pe 13.5. klo 18.00 Kartanon kenttä: Jokerit FC/2 – FC Fortuna
  • To 19.5. klo 20.30 Puistola: Dynamo/Estrofut – Jokerit FC/2
  • Pe 27.5. klo 18.00 Kartanon kenttä: Jokerit FC/2 – Colo-Colo/DOS
  • Ke 1.6. klo 20.40 Pallomylly: Chicken Wings – Jokerit FC/2
  • Pe 10.6. klo 19.30: Kontula: Jokerit FC/2 – Valtti/Nepal
  • Su 19.6. klo 19.30: Talin Halli: PPV/2 – Jokerit FC/2

Toni Palmroos

Joukkueenjohtaja, Jokerit FC/2