Jokerit FC sääntömääräinen syyskokous pidettiin 8.11.2023

Julkaistu 16. marraskuuta 2023 klo 19.18

Jokerit FC:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin keskiviikkona 8.11. Myllypurossa ravintola Jyväsessä. Kokouksessa todistettiin onnistunutta vallanvaihtoa, kun seuran arvostettu perustajajäsen Mikko Westerholm otti vastaan puheenjohtajan viran.

Seuraa vuodesta 2017 niin ylä- kuin alamäissäkin uskollisesti eteenpäin polkenut Stefan Sirkiä ilmaisi halukkuutensa lopettaa tehtävässään, mikä merkitsi yhden aikakauden loppua.

Toimikauden 2024 hallitukseen valittiin puheenjohtaja Westerholmin lisäksi Toomas Heinolainen, Otto Ikonen, Tomi Jaskara Márquez, Anni Kuivala ja Iida Salander.

Tuorettakin verta saanut hallitus on jo ehtinyt ryhtyä tositoimiin kokoustaessaan tällä viikolla. Tämän hetken ykkösprioriteettina voitaneen mainita uuden valmentajan haku Joonas Silventoisen jatkaessa valmennusurallaan uusiin haasteisiin sekä mahdollisen kakkosjoukkueen perustamisen selvitystyö.

Mainittakoot, että upeaa työtä JFC:n peräsimessä kahden kauden ajan tehnyt pelaaja-valmentaja Silventoinen, jälkimmäisellä kaudella nostaen joukkueen sarjaporrasta ylemmäksi, jatkaa edelleen tulevalla kaudella Jokereiden takalinjoilla Suomen Thiago Silvana.

Uuden valmentajan etsimisen ja uuden joukkueen perustamisen lisäksi hallituksen vahva tahtotila on kasvattaa seuran jäsenmäärää sekä parantaa ottelutapahtumia viime kausista, jotta edustusjoukkueen nelosdivaritaipaleelle saataisiin mahdollisimman vahva tuki kentän laidalle heti alusta alkaen.

Vitosdivarissa viime kausilla vaeltanut Jokerit on pelannut nelosdivaria kausilla 2017 & 2018, ja nyt on paluu takaisin mittaamaan tasoa astetta kovempia vastustajia vastaan viime kauden lohkovoiton ansiosta.

 

Puheenjohtajan ajatuksia vuosikokouksen jälkeen

Wesse vastaa: miksi puheenjohtajaksi?

Stefu on tehnyt aivan mahtavaa työtä viimeiset vuodet hallituksen puheenjohtajana isolla Jokerisydämellä. Stefulla on puheenjohtajana kaksi nousua neloseen, ja näiden lisäksi sulaksi hattuun voi nostaa viime kaudella junioritoiminnan käynnistämisen. Puheenjohtajan taakka on kuitenkin raskas kannettavaksi ja Stefu ilmoitti tänä vuonna, että tulee jättäytymään hallituksesta pois tämän kauden jälkeen ajankäytöllisten syiden takia. Hetken mietittyäni omaa tämänhetkistä elämäntilannetta päädyin lopputulokseen, että minulta löytyy innostusta, aikaa ja ajatuksia lähteä vetämään rekeä perässäni, antaa lepovuoroa kovaa työtä tehneille hallitusaktiiveille, joita Stefanin lisäksi jäi muutama pois tämän vuoden hallituksesta.

Miltä nyt tuntuu?

Täällä taas, kotiin on palattu. Vuonna 2012 perustin seuran ja olin toiminnassa mukana eri rooleissa vuoteen 2017 saakka; aluksi hallituksen puheenjohtajana, valmentajana ja joskus kävin kentälläkin näyttäytymässä. Sitä mukaa kun saatiin innokkaita ja osaavia ihmisiä eri rooleihin, oma roolini pieneni, kuten oli tarkoituskin.

Vuosina 2018-2020 olin poissa seuran toiminnasta ja 2021 palasin päävalmentajaksi seuran kärsiessä akuutista valmentajapulasta. Pesti jäi tuon yhden kauden mittaiseksi, kun mahtava Joonas Silventoinen, joka rekrytoitiin JFC:hen pelaajaksi kaudeksi 2021, otti valmennuksen harteilleen seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Nyt tuntuu, että intoa taas riittää ottamaan vetovastuuta ja lähteä kehittämään seuraa.

Minkä järisyttävän muutoksen tahdot ajaa läpi puheenjohtajana?

Ei tässä mitään järisyttäviä muutoksia olla tekemässä. Pyritään tekemään pieniä asioita paremmin kuin mitä on tehty. Tarkoituksena on tarjota Jokerisydämisille ihmisille tunteita ja muistoja kesällä jalkapallon parissa. Lähdetään pitämään hauskaa ja kasvattamaan meidän mahtavaa yhteisöä.

Lisää kommentti

Kommentit

Ei vielä kommentteja.